Konferencija o autentičnom, održivom i digitalnom turizmu u organizaciji Veleposlanstva Italije u Zagrebu
2.6.2022.

Konferencija o autentičnom, održivom i digitalnom turizmu u organizaciji Veleposlanstva Italije u Zagrebu

Veleposlanstvo Italije u Zagrebu prepoznalo je važnost stvaranja sinergija između talijanskih i hrvatskih javnih institucija, akademske zajednice, udruženja i poduzetnika radi postizanja nacionalnih ciljeva te onih Europske Unije i Ujedinjenih naroda u turističkom sektoru. U tu je svrhu pozvalo važne i cijenjene talijanske govornike kako bi s hrvatskom publikom podijelili svoje ideje, rješenja i strategije u svrhu strukturiranog i dugotrajnog razvoja turističke ponude. Za razmjenu iskustva s hrvatske strane pobrinut će se isto tako renomirani predstavnici Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Instituta za turizam, udruga Klub članova selo i Pametni turizam. U lepezi talijanskih govornika prisustvovat će predstavnici Talijanske nacionalne turističke zajednice (ENIT), strukovnih udruženja iz sektora turizma, IT industrije i zaštite okoliša Federturismo Confindustria, Confimi Industria Digitale te Legambiente Turismo, udruženja Slow Tourism, profesore sa Sveučilišta Ca’ Foscari u Veneciji i Bocconi u Milanu.

 

Njihova će se izlaganja usredotočiti na temu konferencije “Autentičan, održiv i digitalni turizam: Ubrzavanje prilagodbe turističke industrije zelenoj i digitalnoj tranziciji”, koju Veleposlanstvo Italije organizira 13. lipnja s početkom u 9.45 u Novinarskom domu u Zagrebu u okviru svojih inicijativa kulturne, gospodarske i znanstvene promocije Italije u inozemstvu.

 

U Hrvatskoj i Italiji turistički sektor čini značajan dio bruto domaćeg proizvoda, ali on je zapravo više od pukog broja dolazaka i noćenja stranih i domaćih turista. On je dio identiteta zemlje – i Hrvatske i Italije – i razlog za ponos njihovih građana.

 

Program konferencije.