Novosti

22.03.2018.

Iz tiska je izašla nova knjiga s rezultatima istraživanja TOMAS Ljeto 2017 – Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj. U knjizi su objavljeni cjeloviti rezultati desetog po redu istraživanja TOMAS Ljeto provedenog na uzorku od 5.950 ispitanika/turista u 67 mjesta na području sedam primorskih županija od srpnja do listopada 2017. godine. U knjizi su, osim na razini svih sedam županija, rezultati istraživanja prikazani i prema zemljama porijekla turista (za 18 emitivnih tržišta), vrsti smještaja (za hotele, kampove i kućanstva), županiji boravka (za svaku od sedam primorskih županija) i sezoni (za VII i VIII te za IX i X mjesec).

Knjigu u pdf formatu možete besplatno preuzeti ovdje, a tiskani primjerak knjige možete naručiti na mail info@iztzg.hr, telefonski na 01/3909-666 ili slanjem popunjene narudžbenice koju možete preuzeti ovdje.


15.03.2018.

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske je u Strategiji razvoja turizma do 2020. godine označilo kulturni turizam kao ključni proizvod. U ciljevima Akcijskog plana razvoja kulturnog turizma istaknuta je važnost razvoja i diverzificiranja portfelja kulturno-turističkih proizvoda te poticanja vremenske i geografske disperzije turističke potražnje. Temeljem navedenoga Institut za turizam je, uz potporu Ministarstva turizma RH, izdao priručnik pod nazivom „Kulturni događaji i manifestacije u turizmu“.

Priručnik možete besplatno preuzeti OVDJE.


12.03.2018.

U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu, 9.3.2018., održana je prezentacija Strategije prostornog razvoja Republike Hrvatske. Institut za turizam izradio je stručnu podlogu Regionalni razvoj, razvoj sustava naselja, urbani i ruralni razvoj i transformacija prostora te je na taj način bio aktivno uključen u izradu navedene Strategije.

Više o Strategiji prostornog razvoja Republike Hrvatske možete pročitati OVDJE.


27.02.2018.

U sklopu EU projekta Umjetnost i kultura za mlade, u Gimnaziji Josip Slavenski i Graditeljskoj školi u Čakovcu, pokrenut je projekt "Laboratorij arhitekture uvodi mlade u svijet arhitekture i urbanizma". Dr.sc. Jasenka Kranjčević iz Instituta za turizam 26.2.2018. održala je pozvano predavanje na temu "Podizanje svijesti o značaju i potencijalima javnih prostora - turistički potencijali" - Link na prezentaciju.


Na ovoj poveznici možete naći više informacija o projektu Labaratorij arhitekture.06.02.2018.

Rezultati desetog po redu istraživanja Instituta za turizam pod nazivom Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj – TOMAS Ljeto 2017. predstavljeni su danas u Ministarstvu turizma. TOMAS Ljeto je kontinuirano istraživanje obilježja turističke potražnje u Hrvatskoj koje Institut za turizam provodi od 1987. godine. U 2017. godini podaci su prikupljani na uzorku od 5.950 turista u 67 mjesta u sedam primorskih županija, od srpnja do listopada. Prezentaciju je, uz uvodnu riječ ministra turizma i direktora Hrvatske turističke zajednice, održala voditeljica istraživanja, Zrinka Marušić.
read more

05.02.2018.

Povodom svjetskog Dana vlažnih staništa u Koprivnici 2.2.2018. u zgradi Hrvatske gospodarske komore dr.sc. Jasenka Kranjčević iz Instituta za turizam održala je predavanje „Turistički potencijal Regionalnog parka Mura-Drava u Koprivničko-križevačkoj županiji“. Kao podloga za predavanje korištena je studija koju je Institut za turizam radio 2010./2011. godine u sklopu međunarodnog projekta NATREG.
Na ovoj poveznici možete preuzeti prezentaciju.02.01.2018.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH uputilo je javni poziv za predlaganje kandidata za članove Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost. Članove Upravnog odbora Zaklade imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Vlade RH, iz redova vrhunskih znanstvenika, osobito onih koji imaju svjetski priznate znanstvene radove i rezultate, vodeći računa o zastupljenosti svih znanstvenih područja. Prijave se zaprimaju do 28. veljače 2018. godine.

Na ovoj poveznici možete naći tekst Javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost.

21.12.2017.

Prošli je tjedan naš CROSTO (Hrvatski opservatorij održivog razvoja turizma, član međunarodne mreže Svjetske turističke organizacije pod nazivom INSTO – International Network of Sustainable Tourism Observatories) predstavljen na 2017 Global INSTO Meeting-u u sjedištu Svjetske turističke organizacije u Madridu. Zrinka Marušić prezentirala je iskustva CROSTO tima (pod vodstvom Instituta za turizam, u timu su i Ministarstvo turizma RH, HTZ, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu te Državni zavod za statistiku RH) u prvom mjerenju održivosti turizma na razini Jadranske Hrvatske. Prezentaciju, fotografije i druge informacije pogledajte na sljedećoj poveznici.
20.12.2017.

Hrvatska turistička zajednica proslavila je u ponedjeljak, 18.12.2017. 25 godina djelovanja. Ravnatelj Instituta za turizam dr. sc. Damir Krešić nazočio je svečanosti u svojstvu izaslanika Predsjednice Republike Hrvatske te se tom prigodom, u ime Predsjednice, kratko obratio nazočnima. Tijekom kratkog obraćanja ravnatelj Instituta naglasio je značaj HTZ-a za hrvatski turizam te je svim djelatnicima HTZ-a čestitao ovu značajnu obljetnicu.


EDUKACIJSKI SEMINARI INSTITUTA ZA TURIZAM

Slijedom velikog interesa stručne javnosti, Institut za turizam organizira pet dvodnevnih seminara koji obuhvaćaju sljedeće teme: Kako mjeriti i pratiti održivi razvoj destinacije, Je li moguće uspješno brendirati turističku destinaciju, E-marketing i "online" oglašavanje u turizmu, Razvoj biciklističkih ruta i marketing cikloturizma te Kako biti inovativan u turizmu.

Detaljan program i opis seminara možete preuzeti OVDJE.

Na seminar se možete prijaviti putem ONLINE PRIJAVE ili na e-mail: bozica.tosic@iztzg.hr.
 


1-10 (od 100)
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10« Prethodna · Sljedeća »