Novosti

TOURISM IN THE VUCA WORLD: TOWARDS THE ERA OF (IR)RESPONSIBILITY

Institut za turizam sa zadovoljstvom najavljuje obilježavanje 60. obljetnice postojanja, koju ćemo obilježiti s međunarodnom znanstvenom zajednicom i cjelokupnom stručnom javnosti, u studenom 2019. godine. Povodom ove prigode pozivamo vas da prisustvujete Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji - International Tourism Conference Dubrovnik (ITCD), koja će nastojati dati odgovor na mnoga ključna pitanja (turizma) (ne)održive budućnosti. Glavna tema konferencije je: "Turizam u VUCA svijetu: prema eri (ne)odgovornosti" (“Tourism in the VUCA World: Towards the Era of (Ir)Responsibility”).

Više detalja o konferenciji možete naći u pozivu za slanje radova, i na mrežnom mjestu konferencije.

 

 

 

 


06.03.2019.

Dr. sc. Hrvoje Mataković sudjelovao je na radionici „Impact+ Exercise for Adult Education and Vocational Education beneficiaries“ koja je održana 28. veljače u Budimpešti. Radionica je namijenjena voditeljima i sudionicima Erasmus+ projekata iz područja strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih. Cilj radionice bio je osobama koje provode Erasmus+ projekte poboljšati shvaćanje koncepta procjene utjecaja; kroz više različitih primjera prikazano je na koji način se može gledati na procjenu utjecaja. Materijali o procjeni utjecaja na Erasmus+ projektima dostupni su na ovoj POVEZNICI.


01.03.2019.

Institut za turizam i Napretkov kulturni centar pozivaju Vas na XII Rasprave o turizmu na temu: "Cikloturizam - jedan od najbrže rastućih turističkih proizvoda u Hrvatskoj". Rasprave će se održati 28.03.2019. (četvrtak) od 12.00 do 14.00 sati u prostorijama Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 (I. kat).

Detaljan program Rasprava o turizmu možete preuzeti OVDJE.


read more

27.02.2019.

Ravnatelj Instituta za turizam dr.sc. Damir Krešić i dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Jurica Pavičić potpisali su Sporazum o suradnji s ciljem poticanja suradnje u znanstvenom i istraživačkom radu na područjima od zajedničkog interesa, kao što su: prijava međunarodnih i nacionalnih kompetitivnih znanstvenih projekata, suradnja na objavljivanju znanstvenih radova, aktivnosti popularizacije znanosti, međusobno ustupanje i korištenje knjižnično-bibliotečne građe kao i na ostalim područjima od zajedničkog interesa.
 

 

 

 

 


26.02.2019.

Ravnatelj Instituta za turizam, dr. sc. Damir Krešić i rektor Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Nikša Burum sklopili su dana 26.02.2019. Sporazum o suradnji. Cilj Sporazuma je poticanje suradnje u znanstvenoj i istraživačkoj djelatnosti, kroz zajedničku prijavu i provođenje znastvenih projekata, suradnju na aktivnostima popularizacije znanosti, suradnju u izradi stručnih projekata, studija, elaborata i sl. te poticanje suradnje na ostalim područjima od zajedničkog interesa.


29.01.2019.

Ravnatelj Instotuta za turizam, dr. sc. Damir Krešić, sudjelovao je na okruglom stolu "Turistički sektor i uloga socijalnog dijaloga" koji je održan u sklopu istoimenog projekta, financiranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u iznosu od 1,43 milijuna kuna. Nositelji projekta je Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) i četiri strukovne udruge: Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Kamping udruženje Hrvatske (KUH), Hrvatski ferijalni i hostelski savez (HFHS) te Nacionalna udrugu obiteljskih i malih hotela (OMH).

Više o skupu možete pročitati OVDJE.


28.01.2019.

Institut za turizam u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada te Gradskom četvrti Brezovica izradio je panoe za izložbu "Prostorni identitet Gradske četvrti Brezovica - jučer, danas, sutra". Izložba je otvorena u zgradi Gradske četvrti Brezovica 25. siječnja 2019. i traje do svibnja 2019. Razlozi za organiziranje i postavljanje izložbe bili su svraćanje pozornosti na prostorni identitet Gradske četvrti Brezovica kao baštine te njegovo uključivanje u planiranje održivog razvoja. Osim osnovnih činjenica te povijesnih pokazatelja izložbom se prezentira postojeće stanje te daju smjernice za planiranje održivog razvoja.
21.01.2019.

Jučer je u Pragu u parlamentu Češke Republike svečano otvorena izložba „Češki arhitekti i počeci turizma na hrvatskom Jadranu˝, autorica Jasenka Kranjčević i Mirjane Kos. Na otvorenju izložbe prisustvovali su državni tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja mr.sc. Željko Uhlir, Direktor Hrvatske turističke zajednice Prag, otpravnik poslova Hrvatskog veleposlanstva u Pragu i brojni zastupnici Češkog Parlamenta.


read more

15.01.2019.

Institut za turizam je, u suradnji s Državnim zavodom za statistiku i Ministarstvom turizma, objavio rezultate izračuna ekonomske važnosti turizma za RH u skladu s metodologijom satelitskog računa turizma. Dokument predstavlja sintezu svih provedenih istraživanja i izrađenih izvještaja u okviru realizacije projekta „Satelitski račun turizma RH za 2016. godinu te izračun neizravnih i ukupnih učinaka turizma“ tijekom 2018. godine, a time se nadovezuje i na rezultate istraživanja provedenih u okviru projekta “Satelitski račun turizma RH za 2016. godinu: Razvoj statističke osnove i procjena unutarnje turističke potrošnje“ koji je Institut za turizam realizirao tijekom 2017. godine za potrebe Ministarstva turizma.

Priopćenje DZS-a možete pronaći na ovoj POVEZNICI, a prezentaciju možete preuzeti OVDJE.


read more

28.12.2018.

Na inicijativu Instituta za turizam, Državnog arhiva u Rijeci i Veleposlanstva Češke Republike u Zagrebu još 2015. godine osmišljena je izložba „Češki arhitekti i počeci turizma na hrvatskom Jadranu“. Autori izložbe su dr.sc. Jasenka Kranjčević (Institut za turizam, Zagreb) i dr.sc. Mirjana Kos (Hrvatski muzej turizma, Opatija). Predstavljanje izložbe u Češkoj pokrenuo je Kabinet arhitekture iz Ostrave koji je suorganizator u prezentaciji nekoliko gradova u Češkoj. Svečano otvorenje izložbe u Pragu je u ponedjeljak 21. siječnja 2019. u 16 sati, u Parlematnu Češke republike.

Više o izložbi možete pročitati OVDJE.


1-10 (od 100)
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10« Prethodna · Sljedeća »