Dr. Marina Novelli - ključni govornik konferencije "Women in Tourism"
29.11.2022.

Dr. Marina Novelli - ključni govornik konferencije "Women in Tourism"

Kroz sljedećih nekoliko tjedana predstavit ćemo naše glavne govornike na konferenciji "Women in Tourism" koja će se održati u Splitu, od 19. do 21. travnja 2023. godine.


Ovaj tjedan predstavljamo dr. Marinu Novelli (Sveučilište Brighton, UK). 

 

Profesorica Marina Novelli svjetski je poznata stručnjakinja za održivi turizam i profesorica turizma i međunarodnog razvoja na Sveučilištu u Brightonu (UK). Poznata je po svojim doprinosima konceptu nišnog turizma, turizma i razvoja u podsaharskoj Africi i kritičkoj elaboraciji fenomena prekomjernog turizma. Zamjenska je članica Svjetskog odbora za turističku etiku UNWTO-a (2021.-2025.) te je pisala i savjetovala u području međunarodne turističke politike, planiranja i razvoja u Africi, Europi i Aziji za institucije poput Svjetske banke, EU, UN, Tajništva Commonwealtha, korporacije Millennium Challenge, nacionalna ministarstva i turističke zajednice, regionalne razvojne agencije, privatni sektor i nevladine organizacije.

 

Ističe se svojom uključivom praksom vođenja i izvrsnošću u suradnji s multidisciplinarnim, multidioničkim i multikulturalnim timovima, što je čini preferiranim istraživačkim partnerom i posebno aktivnim članom globalne turističke zajednice.

 

Više informacija o dr. Novelli možete pronaći na ovoj poveznici: Marina Novelli, ključni govornik WinT konferencije

 

Za više informacija o WinT konferenciji posjetite web stranicu konferencije: https://www.iztzg.hr/hr/wintconference/.