Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama - 8. Skupština mreže CIVINET Slo-Hrv-JIE
21.6.2021.

Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama - 8. Skupština mreže CIVINET Slo-Hrv-JIE

Grad Šibenik bio je domaćin 8. Skupštine mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa, koja se održala 18. i 19. lipnja u hibridnom (mješovitom) obliku u Multimedijalnoj dvorani “Kuća umjetnosti Arsen” u Šibeniku te putem platforme ZOOM. 


CIVINET je mreža gradova i drugih dionika, koji se na području Slovenije i Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću u gradovima. Cilj mreže je prijenos znanja i dobre prakse te osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se financirati buduće aktivnosti održivog prometa i bolje mobilnosti (https://civinet-slohr.eu/). 


Nakon Skupštine, slijedio je okrugli stol pod nazivom "Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama ". Središnji dio događanja bio je posvećen brojnim primjerima dobre prakse održive urbane mobilnosti u turističkim središtima. 


Kraj programa okruglog stola završio je panel raspravom „Pametna mobilnost u turističkim destinacijama za postizanje mjera održive urbane mobilnosti” u kojoj su sudjelovali Petar Mišura, Grad Šibenik, naš znanstvenik prof. dr. sc. Goran Kos (Institut za turizam), Klara Danilović (Stalna konferencija gradova i opština u Srbiji), doc. dr. sc. Predrag Brlek (Sveučilište Sjever) i Krešimir Dvorski (Dash city).