Međunarodni znanstveni skup "Women in Tourism: Lessons Learned or Lessons Forgotten?"
21.7.2022.

Međunarodni znanstveni skup "Women in Tourism: Lessons Learned or Lessons Forgotten?"

Institut za turizam, u suradnji s University of Westminster i Equality in Tourism International, UK, organizira konferenciju Women in Tourism: Lessons Learned or Lessons Forgotten?, koja će se održati od 19. do 21. travnja 2023. godine u Splitu.

 

Keynote govornice konferencije su dr. Stroma Cole (Yes We Can - Beyond Empowerment) i dr. Irena Ateljević (Women of Our Past and Women for Our Future: Feminine Leadership for the Regenerative Path of Sustainable Tourism). Ostali će govornici biti naknadno potvrđeni.

 

Uloga žena u turizmu uglavnom se promatra kroz prizmu rodne neravnopravnosti te je povezana s kontinuiranom potrebom za osnaživanjem žena kao važnih dionika u turističkoj industriji. Nedvojbeno je da je to iznimno važna agenda budući da najslabije plaćena i radna mjesta s najnižim statusom u turizmu uglavnom pripadaju ženama (1). Ipak, ovom konferencijom želimo usmjeriti pogled prema pozitivnijim pričama i snažnijem pogledu na ulogu žena u turizmu, stogaje i ključni cilj ove konferencije pokazati i proslaviti višestruke uloge i pozicije žena u turizmu.

 

Cjeloviti 'First Announcement', teme konferencije te ostale detalje pogledate na poveznici: First Announcement - Women in Tourism

 

Sve detalje i novosti o konferenciji pratite na poveznici: http://www.iztzg.hr/en/wintconference/

 

1) https://www.unwto.org/gender-and-tourism