Poziv na sudjelovanje - konferencija "Women in Tourism: Lessons Learned or Lessons Forgotten?"
22.12.2022.

Poziv na sudjelovanje - konferencija "Women in Tourism: Lessons Learned or Lessons Forgotten?"

Institut za turizam, u suradnji s University of Westminster, Equality in Tourism International i Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti (HAZU), organizira konferenciju Women in Tourism: Lessons Learned or Lessons Forgotten?, koja će se održati od 19. do 21. travnja 2023. godine u Splitu.

 

Ključni govornici konferencije su dr. sc. Sanda Čorak (Institut za turizam), dr. Stroma Cole (University of Westminster), dr. sc. Marina Novelli (University of Brighton), dr. sc. Marco Valeri (Niccolò Cusano University), dr. Irena Ateljević (Aspira University College).

 

Uloga žena u turizmu uglavnom se promatra kroz prizmu rodne neravnopravnosti te je povezana s kontinuiranom potrebom za osnaživanjem žena kao važnih dionika u turističkoj industriji. Nedvojbeno je da je to iznimno važna agenda budući da najslabije plaćena i radna mjesta s najnižim statusom u turizmu uglavnom pripadaju ženama (1). Ipak, ovom konferencijom želimo usmjeriti pogled prema pozitivnijim pričama i snažnijem pogledu na ulogu žena u turizmu, stogaje i ključni cilj ove konferencije pokazati i proslaviti višestruke uloge i pozicije žena u turizmu.

 

Cjeloviti poziv (Call for contributions), teme konferencije te ostale detalje pogledate na poveznici: Call for contributions - Women in Tourism

 

Sve detalje i novosti o konferenciji pratite na poveznici: http://www.iztzg.hr/en/wintconference/

 

1) https://www.unwto.org/gender-and-tourism